понеділок, 14 жовтня 2024 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розказали, чи вдається Україні проводити ротацію військ

У Зеленського розказали, чи вдається Україні проводити ротацію військ
Серед запропонованих кроків - запит на додаткові ракети великої дальності, такі як ATACMS та Storm Shadow. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україні вдається провести ротацію військ та збільшити кількість резервів.

Росії на фронті теж важко. Окупанти не досягли значного прориву попри масові зусилля, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, передає The Wall Street Journal.

"Україні вдалося провести деякі ротації військ на фронті та збільшити чисельність резервістів, тому ситуація покращується", - зазначив Подоляк у коментарі виданню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг визнав помилку НАТО щодо України

Подоляк також прокоментував план перемоги України:

"План є детальною стратегією, яка охоплює військові, економічні, політичні та дипломатичні кроки, необхідні для того, щоб змусити Росію припинити війну".

Серед запропонованих кроків - запит на додаткові ракети великої дальності, такі як ATACMS та Storm Shadow, а також дозвіл стріляти ними по військових цілях у глибині РФ. За словами Подоляка, це може змінити розрахунок російського диктатора Володимира Путіна шляхом посилення внутрішнього тиску, а також послаблення російських сил.

"Без додаткової підтримки війна може затягнутися на роки і закінчитися розмиванням глобального становища західних країн. Змушення України вести переговори з позиції слабкості не покладе край конфлікту, але підбадьорить Путіна продовжувати свою головну мету - повний контроль над Україною", - зазначив він.

РФ намагається поповнювати війська для ведення війни проти України. Кремль продовжує змушувати призовників підписувати контракти в армії, повідомляє Міноборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розказали, чи вдається Україні проводити ротацію військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі