понеділок, 25 грудня 2023 12:51

У Зеленського розкрили, про що будуть переговори з Орбаном

У Зеленського розкрили, про що будуть переговори з Орбаном
Можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин. Фото: president.gov.ua

Переговори президента України Володимира Зеленського з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наші двосторонні відносини - це широкий спектр і він не зводиться до питань нацменшин", - відповів він на питання, про що можуть бути переговори з Орбаном.

Жовква нагадав, що було ухвалено рамковий закон відповідно до рекомендацій Європейської комісії. Потім, на вимогу Венеціанської комісії, Україна імплементувала всі, крім однієї рекомендації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан погодився зустрітися із Зеленським

"Можемо говорити про економіку, можемо говорити про транзит між сусідніми державами. Ми, безумовно, підготуємо цей візит і будуть працювати команди. Нічого кращого в дипломатії, ніж переговори віч-на-віч, не придумано", - додав посадовець.

Нещодавно Орбан визнав, що не хотів би, аби його країна мала спільний кордон із Росією. Він волів би, аби Україна і далі була захисним буфером. Такими думками Орбан поділився на щорічній підсумковій прес-конференції. На його думку, "зміна цього", тобто зникнення України і поява спільного кордону з країною-агресором, не входить в інтереси Угорщини.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розкрили, про що будуть переговори з Орбаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі