понеділок, 31 січня 2022 16:42

У Зеленського прокоментували можливість зустрічі з Путіним у Пекіні

У Зеленського прокоментували можливість зустрічі з Путіним у Пекіні
Володимир зеленський не планує їхати на відкриття Олімпійських ігор у Пекіні. Фото: Офіс президента України

У президента Володимира Зеленського немає планів щодо візиту на відкриття зимової Олімпіади до китайського Пекіна.

Про це повідомив прессекретар президента Сергій Нікіфоров, коментуючи заяву Кремля, пише "РБК-Україна".

"Станом на сьогодні (31 січня. - Gazeta.ua) в календарі Володимира Зеленського немає візиту до Китаю. Найближчими днями у президента заплановані зустрічі в Києві: з Моравецьким, Джонсоном, Рютте, Ердоганом", - сказав Нікіфоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три міста на вибір: Лавров кличе Зеленського для розмови з Путіним

За його словами, контакти з керівництвом Польщі, Великобританії, Нідерландів і Туреччини необхідні для консолідації міжнародної підтримки навколо України.

"Водночас ми вітаємо, що в Кремлі нарешті почали усвідомлювати безальтернативність прямих контактів і заговорили про можливість зустрічі президентів", - додав Нікіфоров.

29 січня у Кремлі заявили, що в Пекіні не плануються двосторонні зустрічі президента Росії Володимира Путіна через коронавірусні обмеження. Але можливість переговорів Зеленського з головою Кремля там не виключили.

Президент Китаю Сі Цзіньпін міг попросити Путіна не розпочинати вторгнення в Україну через Олімпійські ігри, які відбудуться 4-20 лютого. У посольствах Китаю у Росії все заперечують.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували можливість зустрічі з Путіним у Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі