пʼятниця, 01 листопада 2019 11:08

У Зеленського поставили крапку щодо стенограми розмови з Трампом

У Зеленського поставили крапку щодо стенограми розмови з Трампом
Не передбачено законодавством, каже Андрій Богдан. ФОТО: Офіс президента

Офіс президента Володимира Зеленського не публікуватиме стенограму розмови з президентом США Дональдом Трампом з огляду на законодавство, яке цього не передбачає.

Так керівник Офісу Андрій Богдан відповів на запит нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка.

"Законодавством не передбачено порядок оприлюднення стенограм телефонних бесід президента України з іноземними лідерами, ознайомлення з їхнім змістом осіб, які не були учасниками відповідного заходу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Трамп: чи знав президент про "заморозку" допомоги США під час розмови

Місяць тому в Офісі заявляли, що не змогли за 5 днів знайти стенограму розмови з президентом США Дональдом Трампом.

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Після цієї розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена. Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського поставили крапку щодо стенограми розмови з Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі