вівторок, 22 грудня 2009 18:21

У виборчому бюлетені буде відсутня нумерація кандидатів

У виборчому бюлетені буде відсутня нумерація кандидатів

Київський апеляційний адміністративний суд 18 грудня зобов"язав Центральну виборчу комісію внести зміни до постанови про затвердження форми і тексту виборчого бюлетеня в частині невідповідності закону нумерації кандидатів у Президенти.

Про це на засіданні ЦВК повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

За її словами, відповідне рішення суд ухвалив за позовом кандидата в Президенти Людмили Супрун.

При цьому Усенко-Чорна пропонувала ЦВК винести на засідання питання зміни форми бюлетеня, аргументуючи це тим, що поліграфічний комбінат "Україна", який відповідає за виготовлення виборчих бюлетенів, надіслав листа, в якому наголошується, що технологічний процес виготовлення бюлетенів займає 22 календарних дні і має завершитися 9 січня 2010 року.

Проте у зв"язку з тим, що рішення ЦВК про затвердження форми бюлетеня було оскаржено в суді, комбінат не може приступити до друку бюлетенів.

Усенко-Чорна наголосила, що терміни виготовлення бюлетенів вже порушено і питання необхідно вирішувати якнайшвидше.

При цьому голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що 23 грудня Вищий адміністративний суд розглядатиме справу про внесення змін до форм бюлетеня.

У зв"язку з цим він відзначив недоцільність внесення питання про зміну форми бюлетеня до порядку денного.

ЦВК відмовилася включити це питання до порядку денного засідання.

Нагадаємо, 15 грудня Усенко-Чорна висловила думку, що текст, затверджений у виборчих бюлетенях, загрожує зривом виборів Президента.

На її думку, оскільки нумерація кандидатів в Президенти раніше в бюлетенях не використовувалася, рішення ЦВК про затвердження форми і тексту бюлетенів може бути оскаржено, і якщо воно буде скасовано тоді, коли друк бюлетенів в затвердженій формі вже почнеться, може просто не вистачити часу на їхній передрук.

proUA

Зараз ви читаєте новину «У виборчому бюлетені буде відсутня нумерація кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі