неділя, 16 червня 2024 22:59

У Швейцарії пояснили, чи може Путін приїхати на інші конференції

У Швейцарії пояснили, чи може Путін приїхати на інші конференції
Володимира Путіна можуть пустити на наступний саміт. Фото: ТАСС

Очільник Росії Володимир Путін може бути присутнім на майбутніх конференціях і переговорах щодо миру в Україні.

Ордер Міжнародного кримінального суду не стане цьому на заваді, сказала президентка Швейцарії Віола Амхерд на пресконференції за підсумками саміту, передає Gazeta.ua.

"Так, якщо присутність державного діяча необхідна для проведення конференції, то можна зробити виняток. І в разі переговорів про мир в Україні з Росією це було б якраз таким випадком. Але це має бути рішення уряду", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глобальний саміт миру завершився: що кажуть політики

Її слова підтвердив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс. Він сказав, що це може бути організовано.

"Це можливо відповідно до наших законів. Звичайно, ми маємо робити це разом із МКС, але як держава, що приймає, - можемо зробити виняток із цього", - вказав він.

Так звана "мирна пропозиція" російського диктатора Володимира Путіна з ультимативними вимогами до України має на меті відволікти увагу світу від Глобального саміту миру у Швейцарії, вважає канцлер Німеччини Олаф Шольц.

За його словами, Путін таким чином показав, у чому він насправді зацікавлений - в класичному імперіалістичному захопленні територій.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії пояснили, чи може Путін приїхати на інші конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі