пʼятниця, 04 серпня 2023 12:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У США висловилися про гарантії безпеки для України

У США висловилися про гарантії безпеки для України
США пояснили свою позицію щодо гарантій безпеки України. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки зосередяться на посиленні Збройних сил України для стримування російської агресії, а також на прозорості інституцій, ефективності врядування й реалізації реформ.

Про це йдеться у повідомленні Держдепартаменту США щодо початку переговорів з Україною про гарантії безпеки, передає "Укрінформ".

"Сьогодні представники Держдепартаменту, Міноборони та Ради нацбезпеки зустрілися з українськими колегами, щоб розпочати переговори про довгострокові зобов'язання у сфері безпеки між двома державами", – сказано в заяві Вашингтону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що говоритимуть на саміті щодо України у Саудівській Аравії: у США розкрили деталі

Зобов'язання зосереджуватимуться на тому, аби забезпечити Україну потужними силами, здатними захистити країну зараз, а також стримувати російську агресію в майбутньому.

"Передбачається підтримка й підвищення ефективності й прозорості оборонних інституцій і промисловості України. Водночас зусилля охоплюватимуть посилення реформ в Україні, які сприятимуть належному врядуванню, необхідному для просування до її євроатлантичних прагнень. Україна захищає свій суверенітет і територіальну цілісність, відбудовує економіку, захищає своїх громадян і прагне до інтеграції в євроатлантичну спільноту", – наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

У Держдепі зазначили, що двосторонні дискусії проходять у межах, визначених спільною декларацією G7 про підтримку України. Цей документ прагне офіційно закріпити постійну підтримку України США.

3 серпня Україна повідомила про початок переговорів зі США щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій.

До декларації G7 про гарантії безпеки для України приєдналися вже 12 держав.

Таким чином буде посилено прогрес України на шляху до майбутнього членства в євроатлантичній спільноті, включно з ЄС і НАТО. А це є кінцевою метою та найнадійнішою гарантією безпеки.

Зараз ви читаєте новину «У США висловилися про гарантії безпеки для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі