понеділок, 23 грудня 2019 13:13

У США хочуть допитати свідків через затримку військової допомоги Україні

У США хочуть допитати свідків через затримку військової допомоги Україні
Через півтори години після розмови президентів США та України дали приказ припинити військову допомогу. Фото: korrespondent

Пентагон отримав першу офіційну вказівку зупинити надання Україні військової допомоги через півтори години після телефонної розмови президентів США й України 25 липня.

Про це йдеться у електронних листах, які оприлюднив лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер, пише radiosvoboda.

Також підкреслив, що необхідно провести допит свідків у судовому розгляді справи про імпічмент президента Дональда Трампа в Сенаті.

Електронні листи отримані за рішенням суду американською неурядовою організацією Center for Public Integrity (СРІ).

У документах на 146 сторінках, наводиться листування посадовців Пентагону і Служби бюджету та управління Білого дому щодо надання оборонної допомоги Україні.

Розслідування про можливість імпічменту Трампа розпочалося у вересні, після того, як співробітник спецслужб, ім'я якого офіційно досі не названо, написав скаргу на тиск, який президент, за його даними, чинив на Україну. За допомогою тиску планував нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп може домовитися з Путіним - експерт

Питання про усунення 45-го президента з посади має розглянути Сенат США. Оскільки для відсторонення потрібні дві третини голосів, а більшість у Сенаті – в республіканців, Дональд Трамп, найімовірніше, збереже свою посаду.

Після телефонної розмови президентів США та України Дональда Трампа і Володимира Зеленського Білий дім доручив представникам Пентагону призупинити військову допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «У США хочуть допитати свідків через затримку військової допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі