четвер, 21 липня 2022 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У розвідці пояснили, що означають слова Лаврова про "зміну географії"

У розвідці пояснили, що означають слова Лаврова про "зміну географії"
У Кремлі зараз створюється підґрунтя для вирішення долі захоплених територій. Фото: eastnews.ua

Слова російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова про те, що РФ "змінює географію" війни, свідчить про намір ворога вирішити так званий "статус" окупованих територій України.

Йдеться, зокрема, про Херсонську область і частину Запорізької. Про це заявив представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький під час брифінгу 21 липня, передає Gazeta.ua.

"Заява Лаврова означає одне - зараз створюється підґрунтя для того, щоб вирішувати долю, або статус тимчасово окупованих територій нашої держави на півдні. Це насамперед Херсонська область і частина Запорізької області", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США відповіли на погрози Кремля щодо України: за все відповісте

За його словами, ці слова Лаврова стосуються двох таких аспектів.

"Перше, однозначно, вони заявили, що завдання по Луганській області вже вирішено. І наступним кроком є вихід на кордони Донецької області, щоб закінчити епопею з повною окупацією Луганської та Донецької областей. Друге - створення підґрунтя для проведення або "референдуму" або приєднання окупованих територій півдня до РФ", – пояснює Скібіцький.

Він, також додав, що в Кремлі вже активно обговорюють це питання.

"Який це процес буде? Побачимо. Зараз в Москві йдуть дискусії в політикумі як зробити більш прозорим для міжнародної спільноти цей процес. Одним з елементів є активна видача російських паспортів", - підсумував представник ГУР.

У Кремлі вкотре вдаються до погроз через те, що Збройні сили України отримують сучасну далекобійну зброю. В Росії поставили умову Заходу: якщо продовжать постачати зброю Україні, то російські окупанти "підуть далі", заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк зауважив, що немає сенсу оцінювати слова Лаврова з юридичних і переговорних позицій.

Каже, що "основи реальної географії" Росії максимально ефективно пояснять HIMARS та інші далекобійні артилерійські системи.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці пояснили, що означають слова Лаврова про "зміну географії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі