субота, 11 квітня 2009 15:44

У Росії проблеми з ЄС через Брюссельську декларацію

У Росії проблеми з ЄС через Брюссельську декларацію
Домовленість між Євросоюзом та Україною про модернізацію української газотранспортної системи суперечить всім попереднім угодам між Москвою та Брюсселем, вважає глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Це абсолютно суперечить всім тим рішенням про те, як вести один з одним справи", - сказав він в суботу, виступаючи на засіданні Ради із зовнішньої та оборонної політики.

За словами російського міністра, це не єдина проблема відносин між Москвою і Брюсселем.

"У нас є проблеми стосовно того, як розвивається партнерство з Євросоюзом", - підкреслив Лавров.

Переговори йдуть непросто

Кажучи про перспективи укладення нового базового договору між Росією і ЄС, глава МЗС РФ висловив надію, що в нього будуть закладені конкретні положення про захист інтересів обох сторін.

"Я все-таки розраховую, що буде знайдений компроміс, який дозволить розробити практичні механізми реалізації інтересів і Росії, і Євросоюзу", - відзначив він.

В той же час Лавров визнав, що переговори йдуть непросто.

"Переговори складні: вирішуються питання, що безпосередньо зачіпають корінні інтереси сторін", - сказав він.

Лавров, зокрема, нагадав, що Євросоюз наполягає на тому, щоб до нового договору було внесено максимально можлива кількість економічних положень, зокрема енергетика.

"Є бажання максимально занести все у великий договір, але в той же час зовнішньополітичну складову наші партнери хочуть максимально скоротити", - заявив Лавров.

Нагадаємо, 23 березня Україна та ЄС підписали спільну декларацію України за підсумками Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації української газотранспортної системи.

Згідно з текстом декларації, український уряд взяв на себе зобов"язання забезпечити незалежність оператора з транзиту газу, зокрема, шляхом реалізації директиви ЄС за N55 від 2003 року щодо спільних правил внутрішнього ринку природного газу.

За матеріалами Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Росії проблеми з ЄС через Брюссельську декларацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі