четвер, 16 травня 2013 11:34

У "регіоналів" є план, як "вкрасти вибори" — Яценюк про проблемні округи

У "регіоналів" є план, як "вкрасти вибори" — Яценюк про проблемні округи
Арсеній Яценюк. Фото: telegraf.com.ua

На п'яти проблемних округах від опозиції балотуватимуться ті ж кандидати, які були раніше.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Це базовий принцип. Ми вважаємо, що ті, хто на цих округах балотувалися, і виграли вибори повинні бути кандидатами. Це правильно і коректно, а також абсолютно політично зважено", - сказав він.

Говорячи про те, коли відбудуться вибори на 5 проблемних округах, він нагадав, що вчора було відкладено урядовий законопроект з цього приводу: "Тому що у випадку прийняття цього законопроекту з'явилася б можливість додатково позбавити мандатів двох депутатів, по яким не винесено рішення КС — це Балога і Домбровський. Тоді б перевибори були б в 7 округах".

"Крім того, цей законопроект давав можливість відібрати мандат у будь-якого нардепа на підставі судового рішення. Також він не давав можливості зняти той рівень фальшування, який був у одномандатних округах. Ми очікуємо, що на наступний пленарний тиждень у нас буде узгоджений законопроект, який буде суттєво відрізнятися від урядового", - додав політик.

Він розказав, що в цьому законі буде прописана процедура, аби не пропустити подвійного тлумачення його норм. Також він сказав, що ПР вирішила пришвидшити процес призначення позачергових виборів: "Вони хочуть поставити вибори на серпень, бо чудово усвідомлюють, що буде найнижча явка, а ми навіть не знайдемо міжнародних спостерігачів. Також будуть відпустки. У ПР є план вкрасти вибори таким чином. Ми наполягаємо, аби вони відбулися у вересні".

Зараз ви читаєте новину «У "регіоналів" є план, як "вкрасти вибори" — Яценюк про проблемні округи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі