четвер, 05 червня 2014 13:13

У Путіна руки в українській крові — експерт

У Путіна руки в українській крові — експерт
Фото: www.mukachevo.net

Під тиском Заходу Володимир Путін шукає спосіб почати діалог із Україною. Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував заяву російського президента про те, що Петро Порошенко має унікальний шанс вирішити ситуацію на Донбасі, бо у нього поки руки не в крові.

"Але у Путіна у самого руки в українській крові Майдану та Донбасу, де вже доведена участь в конфлікті російських сил. Тому він вживає подібні звороти для їхнього внутрішнього вжитку. Російські медіа, які керуються Кремлем, перейшли всі можливі межі в плані представлення української влади, як кривавої хунти. Але за кровожерливістю українська влада у порівнянні із російською — маленьке біле пухнасте кошенятко. Бо тільки за час антитерористичних операцій в Дагестані за останні роки загинули не менше чотирьох тисяч людей. А їхні журналісти ліплять з Путіна образ миротворця та великого захисника росіян. Але це не можна робити за рахунок вбивства мирного українського населення", - зазначив він.

За словами експерта, президент Росії визнає, що тиск Заходу є достатньо ефективним. "Усвідомлює, що рано чи пізно доведеться сідати за переговорний стіл із новим президентом України. Ми не повинні надавати йому розкіш вести двосторонні переговори. Поки не звільнені захоплені українські території, про це не може йти мова. Порошенкові поки немає з чого починати діалог з Путіним, бо перемовини треба проводити із сильними світу цього. Порошенко зараз дуже активно налагоджує міжнародні контакти без Росії. А вона, залишаючись поза цієї зовнішньо-політичної активності, перетворюється для українського істеблішменту та народу в ледь не тотальне зло", - наголосив Цибулько.

Говорячи про можливий тиск з боку Росії у переговорному процесі, політолог зауважив: "У Російської Федерації поки немає інших важелів, окрім газових, щоб змусити Україну сідати за стіл переговорів. Але не треба забувати, що ми знаходимося у більш вигідній позиції в плані постачання комплектуючих до російської зброї. Через рік-два без них Росія ризикує вивезти з ладу кілька сегментів озброєнь. Але всі теми, які можуть бути небезпечними у процесі переговорів, виведені із тіні і знаходяться під пильним спостереженням цілого світу".

Зараз ви читаєте новину «У Путіна руки в українській крові — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі