субота, 28 червня 2014 15:35

У Порошенка немає можливостей відкладати реформи – політолог

У Порошенка немає можливостей відкладати реформи – політолог
Фото: ru.tvi.ua

Перед президентом Петром Порошенком стоїть завдання зробити так, щоб країна не впала в економічну прірву. Так Gazeta.ua політолог Андрій Золотарьов прокоментував підписання Україною Угоди про асоціацію із Євросоюзом.

"Зараз одні ринки для України відчиняються, інші – навпаки. Вже намалювався такий тренд втрати російського ринку для українських товарів. За перше півріччя ми втратили чверть товарообігу із Росією. Вона й надалі буде проводити щодо нас таку лінію. Так само робитимуть інші країни Митного союзу. Це потужно вдарить по підприємствах Донецької, Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей. Постраждає, в першу чергу, машинобудування. Це відіб'ється на бюджеті країни", - зазначив він.

За словами експерта, восени зростуть ціни на комунальні послуги на тлі падіння доходів населення. "Це може призвести до розчарування. У багатьох людей були великі надії на Угоду. А це зазвичай породжує завищені очікування. Через певний час українці, не відчувши переваг від асоціації, можуть змінити свою позицію", - наголосив Золотарьов.

"Протягом кількох місяців президенту треба піти на реформи, які кардинально змінять умови праці людей. Вже пройшло більше 100 днів, а податкова продовжує тиснути на підприємців – тут нічого не зроблено. Враховуючи кризу на Сході та ситуацію із Кримом, реформи відклали. Але якщо Порошенко не буде їх проводити, зіштовхнеться із великими проблемами, бо всю відповідальність покладають на нього. Є побоювання, що через ситуацію, яка склалася в країні, президент намагатиметься "законсервувати" існуючий стан речей. Буде декларувати реформи, але відкладати їх до кращих часів. Однак на це вже немає можливостей - ні ресурсів, ні часу", - пояснив політолог.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка немає можливостей відкладати реформи – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі