пʼятниця, 10 червня 2011 17:06

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У НУ-НС пояснили, чим загрожує засудження Тимошенко

У НУ-НС пояснили, чим загрожує засудження Тимошенко

Рішення суду у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко поставить остаточну крапку у напрямку зовнішньополітичної інтеграції України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Андрій Парубій.

"Янукович та його команда стоять перед великим вибором. Цими днями у Москві їм дуже чітко продемонстрували, що їх не вважають ні партнерами, не рівними, а говорять лише мовою сили і шантажу. І тепер глава держави має вирішити: чи він буде вести Україну до Митного союзу чи буде продовжувати курс на інтеграцію до ЄС", - зазначив політик.

"Цей вибір стоїть і в площині цивілізаційній, бо економічні аспекти для Європи є не менш важливими ніж цивілізаційні, ціннісні.  І, очевидно, справа Тимошенко є знакова в тому виборі і наступні дії влади продемонструють, який вибір зробив Янукович та його команда", - додав Андрій Парубій, зазначивши, що влада на даний момент "копіює з Росії методи політичного переслідування і заганяння опозиції за грати як єдиний спосіб дискусії з нею".

За його словами продовження нинішньої політики режиму Віктора Януковича загрожує Україні втратою суверинітету.

"Я не можу передбачити який вибір зробить команда Януковича та він особисто. Я можу сказати тільки одне, якщо політика правлячого режиму не зміниться - це буде з одного боку ізоляція від ЄС, припинення євроінтеграції потрапляння України у поле Росії та поступове обмеження суверинітету України", - резюмував Парубій.

Нагадаємо, що напередодні Європарламент ухвалив резолюцію щодо справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. В ній, зокрема євродепутати відзначили вибіркове застосування правосуддя в Україні та закликали скасувати підписку про невиїзд для лідера опозиції.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС пояснили, чим загрожує засудження Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі