понеділок, 14 лютого 2022 12:48

У Німеччині хочуть конфіскувати нерухомість олігархів з РФ

У Німеччині хочуть конфіскувати нерухомість олігархів з РФ
Деякі олігархи з Росії мають величезні володіння у Берліні. Фото: pixabay.com

У Бундестазі пропонують конфіскувати нерухомість російських олігархів у Німеччині у разі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Напад на Україну означатиме "кінець відносин з Європою", заявив 13 лютого заступник голови фракції Вільної демократичної партії у Бундестазі Александер Ламбсдорф під час вечірнього ефіру телеканалу Bild TV.

"Деякі олігархи з Росії мають величезні володіння у Берліні. У разі відсутності у нас впевненості у джерелі коштів, використаних для фінансування нерухомого майна, нам слід реквізувати нерухоме майно. Економічна ціна вторгнення в Україну буде високою, як ніколи раніше", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина в обхід санкцій постачає Росії товари подвійного призначення - ЗМІ

Серед інших заходів Ламбсдорф назвав обмеження свободи пересування та заморожування рахунків.

"Нам слід політично підійти до цього питання. Досі ми мали суто юридичне розуміння санкцій. Німеччина зведе економічну взаємодію до мінімуму. Рефінансування російських банків стане вкрай складним", - зазначив депутат Бундестагу.

Вдруге обраний президентом Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав російського лідера Володимира Путіна терміново розпочати мирне врегулювання конфлікту навколо України. Штайнмаєр попередив про серйозність загрози - війни у Східній Європі. Відповідальність за це несе Росія.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розпочинає в понеділок, 14 лютого, турне. Планується, що він проведе переговори спочатку в Україні, а 15 лютого - в Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині хочуть конфіскувати нерухомість олігархів з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі