понеділок, 10 квітня 2023 02:31

У НАТО розуміють, що без української армії Росію не втихомирять

У НАТО розуміють, що без української армії Росію не втихомирять
Українська армія довела, що вона сьогодні найдієздатніша. Фото: eastnews.ua

Без України НАТО буде важко впоратися з таким варварським сусідом, як Росія.

Бо українська армія сьогодні найдієздатніша. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова постійної делегації ВР України в ПА НАТО Єгор Чернєв, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів, що Україна хоче від саміту НАТО у Вільнюсі

За його словами, країни Альянсу зрозуміли, що у 21 столітті можлива війна, фактично з танковими боями. Хоч раніше такий варіант і не розглядався.

"Вони розуміють, що українська армія сьогодні найдієздатніша, і що без української армії буде важко сформувати архітектуру колективної безпеки після нашої перемоги", — сказав Чєрнєв.

На його думку, війна в Україні дала зрозуміти членам НАТО що їм необхідно посилювати свою обороноздатність перед потенційним ворогом.

"Вони дуже чітко розуміють, що ми їм дали рік на те, щоб вони підтягнули свої сили. В НАТО зробили висновки з того "летаргічного сну", в якому вона перебувала останні 30 років. І зараз посилюють свою обороноздатність, збільшують свої оборонні бюджети та оборонні видатки", — сказав Чернєв.

Україна подала заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Стратегічний курс України на членство в ЄС і НАТО закріплений у Конституції.

Україна здобула статус Партнера розширених можливостей НАТО. Відмова від руху до Альянсу є ультиматумом країни-агресорки РФ.

Більшість українців за вступ України до НАТО і ЄС.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО розуміють, що без української армії Росію не втихомирять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі