понеділок, 07 грудня 2020 11:18

У МЗС розповіли, чого чекати Україні від нового президента США

У МЗС розповіли, чого чекати Україні від нового президента США
Джо Байден знає, що таке Україна - Кулеба. Фото: pixabay

Обраному президенту США Джо Байдену не потрібно пояснювати, що таке Україна.

Він та люди навколо нього дуже добре "знають файл", про це заявив очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, останній рік-півтора тема України у внутрішній політиці США була болючою. Однак наша країна пройшла цей період гідно. Україна не втручалася і не підігравала спробам використовувати нашу країну у внутрішньоамериканській історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС розповіли, чого очікують від співпраці з новим президентом США

"Ще один важливий елемент - безумовно, ми чутимемо надалі набагато менше нереалістичних ідей щодо "побудови мостів" з Росією, що треба щось "перезавантажувати" з РФ, попри відсутність будь-яких конструктивних кроків з її боку", - сказав Кулеба.

Міністр стверджує, що в нової адміністрації інший підхід у цьому плані.

"Розраховуємо і на велику підтримку у протидії російській агресії. Я думаю, що США інтенсивніше залучатиметься до тем боротьби з корупцією, судової реформи. Але тут наш порядок денний збігається, і ми готові розвивати активну взаємодію з США на цих треках", - додав міністр.

Новообраний президент США Джо Байден планує дотримуватися багатостороннього підходу щодо Росії, Китаю та Ірану. Про це повідомило CNN.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС розповіли, чого чекати Україні від нового президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі