понеділок, 11 липня 2022 07:52

У МВС пояснили, які питання регулюватиме закон про зброю

У МВС пояснили, які питання регулюватиме закон про зброю
30 років у державі немає закону про обіг цивільної зброї. Фото: pixabay.com

Законопроєкт про обіг зброї, який очікує на друе читання у Верховній Раді, має врегулювати низку питань.

Зокрема питання щодо короткоствольної вогнепальної зброї для цивільних, заявив у понеділок міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону.

"30 років у державі немає закону про обіг цивільної зброї. Найближчим часом очікуємо його прийняття. Підтримую це, тому що досі питання регламентується лише наказом міністра внутрішніх справ. Я переконаний, і більшість народних депутатів, наскільки мені відомо, теж переконані, що має бути спеціальний закон, який мусить це врегулювати", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Нацполіції назвали умову для легалізації зброї в Україні

Монастирський додав, що таким законом мають урегулювати безліч питань. Найбільше українців прагнуть мати доступ до вогнепальної короткоствольної зброї.

"Це питання спортивної та мисливської зброї. І одне з основних, яке турбує більшість громадян, – обіг короткоствольної вогнепальної зброї, пістолетів", – додав він.

Водночас Монастирський наголосив, що всі довідки, необхідні для отримання дозволу на зброю, мають залишити.

"Я маю на увазі довідки від психолога та нарколога. Ми зараз працюємо з Міністерством охорони здоров'я, щоб ці довідки можна було цифровізувати, щоб вони були в єдиній загальній базі, і можна було перевірити, хто саме видавав їх", – зазначив міністр.

Понад 80% українців хочуть володіти зброєю. Про це свідчать проміжні результати опитування громадян у мобільному додатку "Дія".

В МВС також розкрили подробиці законопроєкту щодо легалізації зброї в Україні.

2015 року петиція про легалізацію зброї на сайті президента першою зібрала необхідних 25 тис. підписів. Президента закликали законодавчо врегулювати право громадян на володіння вогнепальною зброєю.

Верховна Рада 23 лютого підтримала у першому читанні законопроєкт про обіг вогнепальної зброї серед цивільних громадян. Законопроєктом визначається поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю, умови та порядок отримання громадянами та юридичними особами документів про право власності на таку зброю. Також передбачається розроблення порядку видачі медичної довідки про відсутність медичних протипоказань до володіння зброєю.

Зараз ви читаєте новину «У МВС пояснили, які питання регулюватиме закон про зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі