вівторок, 19 липня 2022 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони зробили гучну заяву щодо Криму та знищення флоту РФ

У Міноборони зробили гучну заяву щодо Криму та знищення флоту РФ
Генерал-майор Володимир Гаврилов. Фото: kadety.org.ua

Україна готується знищити Чорноморський флот Російської Федерації, як тільки отримає достатньо зброї від союзників.

Росія повинна покинути захоплений Крим, якщо хоче продовжити існувати як країна. Про це заявив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов в інтерв'ю The Times.

Зазначив, що українські військові зараз нарощують власні протикорабельні ракети і чекають отримання зброї більшої дальності від інших країн, перш ніж розпочати штурм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі активізувався рух кораблів РФ: назвали можливі причини

"Ми отримуємо протикорабельні засоби, і рано чи пізно ми націлимося на флот. Це неминуче, тому що ми маємо гарантувати безпеку нашому народу. Ми готові атакувати їх по всьому Чорному морю, якщо ми матимемо таку можливість. Вони мають відплатити за свою агресію", – наголосив Гаврилов, який перебуває у Британії. Там спостерігає за навчаннями українських військових.

Зауважив, що російські кораблі в Чорному морі регулярно запускають крилаті ракети по українській інфраструктурі на півдні. Позиції військових кораблів означають, що Україна не може експортувати зерно з портів, побоюючись, що торгові судна атакують.

22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

У травні країна-агресорка РФ могла незаконно вивезти з тимчасово окупованих територій України понад 180 тис. т українського зерна вартістю понад 2 млрд грн, з'ясували журналісти.

Росія блокує експортне українське зерно, щоб шантажувати світ можливою продовольчою кризою.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони зробили гучну заяву щодо Криму та знищення флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі