пʼятниця, 28 липня 2023 15:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі поскаржилися на "непримиренну" позицію України щодо можливих переговорів

У Кремлі поскаржилися на "непримиренну" позицію України щодо можливих переговорів
За минулий місяць ніхто до Москви так і не звертався з питань "треку українського врегулювання", визнав речник Кремля Дмитро Пєсков. Фото: Getty Inages

Росія зберігає відкритість до врегулювання "ситуації" в Україні, але влада у Києві дотримується "непримиренної позиції".

Вона відкидає будь-яку можливість діалогу з Москвою. Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у п'ятницю, 28 липня.

"Російська сторона зберігає свою відкритість, чого не скажеш про українців. Українці зберігають свою непримиренну позицію. Тим більше зараз, коли вони у досить непростій ситуації, проте вони, як і раніше, відкидають будь-яку можливість діалогу", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Точки неповернення позаду": у Зеленського зробили чергову заяву щодо переговорів з РФ

За словами Пєскова, за минулий місяць ніхто до Москви так і не звертався з питань "треку українського врегулювання".

"Як і раніше, хоча Росія залишається відкритою для переговорів, для того, щоб досягти своїх цілей, але незважаючи на досить складне становище, в якому зараз перебуває українська сторона, вони все одно нічого не змінили. Вони відкидають можливість будь-яких переговорів", – повторився Пєсков.

Російський диктатор Володимир Путін захоче переговорів, коли Збройні сили України дійдуть до Криму.

Україна не поступиться жодною своєю територією, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ABC News.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи дійсно "можливо" змусити Путіна піти на переговори, Зеленський сказав, що це абсолютно логічне припущення.

Водночас Україна проти початку переговорів із Росією у разі повернення до кордонів, які існували станом на початок 24 лютого 2022 року.

Дипломатія розпочнеться лише тоді, коли Україна відновить реальні кордони зразка 1991 року, заявив Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі поскаржилися на "непримиренну" позицію України щодо можливих переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі