середа, 23 червня 2021 15:01

У команди Зеленського є дві доби, щоб не принизити Україну - Стерненко

У команди Зеленського є дві доби, щоб не принизити Україну - Стерненко
"У влади ще є час виправити ситуацію", - пише Стерненко. Фото: president.gov.ua

25-27 червня в Україні заплановані концерти громадянина Російської Федерації Василя Вакуленка, відомого під сценічним ім'ям "Баста". Той давав концерти в окупованому Росією Криму. Про це нагадує у Facebook громадський діяч Сергій Стерненко.

Концерт російського репера запланований 25 і 26 червня у Києві в Stereo plaza і 27 червня в Одесі.

"Вакуленку за законом мали б заборонити в'їзд до України, оскільки він становить загрозу національній безпеці", - пише Стерненко і повідомляє, що Баста обирав кращу пісню про кримський міст, збудований окупантами. Гастролював в окупованому Криму, а коли його питали про заборону в'їзду на три роки через це, він казав що не розуміє чому так.

"Коли Баста був у Києві вже цього року. Коли небайдужий громадянин спитав його за Крим, то він відмовився від пояснень. Натомість його охорона напала на чоловіка за це запитання.

Серед нападників впізнали ростовського кримінального авторитета Андрєя Родіна "Полузвєря", який в санкційний список чомусь не потрапив. Але в центрі Києва він і його люди нападають на громадян за запитання про Крим. Гарний супровід у Басти. На концертах теж такий буде?

Баста знімався в окупованому Криму у фільмі "Кеди", де грав роль російського військового, що служить в нашому Криму", - також пише Стерненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тортури, переслідування, порушення прав людини. ООН опублікувала доповідь про окупований Крим

Громадський діяч зауважив, що Баста не виступає в Росії.

"Його концерти в червні скасували через протиепідемічні заходи. Якось так виходить, що наша країна дає змогу цьому недружньому росіянину в нас заробляти, коли він не може виступити навіть у себе в Росії.

Гастролі кримнашистів – виклик для нашого суспільства. У влади ще є час виправити ситуацію та не принижувати цілу країну", - резюмує Стерненко.

3 травня цього року Баста сидів у ресторані в центрі Києва. Торік СБУ заявила, що російський репер не завдає шкоди національній безпеці.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У команди Зеленського є дві доби, щоб не принизити Україну - Стерненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі