неділя, 20 червня 2021 00:03

Тортури, переслідування, порушення прав людини. ООН опублікувала доповідь про окупований Крим

Тортури, переслідування, порушення прав людини. ООН опублікувала доповідь про окупований Крим
ООН фіксує тортури і переслідування в Криму. Фото: Заборона

Опубліковано чергова проміжна доповідь Генерального секретаря ООН про ситуацію з правами людини в Криму.

"Доповідь фіксує практик, які продовжуються незаконного переслідування кримчан, застосування тортур для самообмови, переміщення незаконно засуджених на територію Росії, безкарності органів російської окупаційної влади, в тому в числі ФСБ. Окремо наголошується ретроспективне застосування російського законодавства, зокрема для наступу на свободу ЗМІ і позбавлення житла кримчан, фактично - однієї з форм примусового зміни демографічного складу населення", - заявила перша заступник голови МЗС України Еміне Джепарова, повідомляють Крим. Реалії.

Ця доповідь в якості виконання резолюції ГА ООН 75/192 буде представлена під час сорок сьомій сесії Ради ООН з прав людини, яка починає свою роботу в понеділок.

Еміне Джепарова також нагадала про наступ на релігійні свободи в Криму, зокрема, про переслідування Православної церкви України на півострові.

"Продовжуємо працювати з міжнародним співтовариством для встановлення справедливості і відновлення територіальної цілісності України", - зазначила Джепарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялту затопило, є постраждалі

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Росія займається поширенням сепаратизму в південних областях України.

Зараз ви читаєте новину «Тортури, переслідування, порушення прав людини. ООН опублікувала доповідь про окупований Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі