четвер, 16 червня 2022 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У Франції висловилися щодо надання Україні статусу кандидата в ЄС

У Франції висловилися щодо надання Україні статусу кандидата в ЄС
У Франції висловилися за надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Фото: pixabay.com

Франція вважає за необхідне надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Про це 16 червня заявив міністр у європейських справах Франції Клеман Бон в ефірі France Info. Його запитали, яка позиція Франції щодо можливого надання Україні статусу кандидата після позитивного висновку Єврокомісії щодо її заявки.

"Гадаю, треба починати переговори й надавати статус кандидата. У нас особлива відповідальність, тому що Франція все ще головує в Раді ЄС. Подати цей сигнал, цю перспективу вступу - і є частина тієї підтримки, яку ми маємо надати Україні", - сказав він.

Журналісти перепитали, чи йдеться про звичайну чи прискорену процедуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон знову "висловився" - цього разу про вступ України в ЄС

"Ми говоримо про майбутнє українців, які сьогодні під бомбардуваннями. Думаю, потрібно дати цей сигнал про початок переговорів і сподіваюся, що це може відбутися швидко. Переговори, звісно, потребують часу. Думаю, це не буде подарунком ані Україні, ані ЄС, якщо проскочити всі етапи стандартної процедури", - додав Бон.

Україні потрібно буде досягти європейських стандартів у багатьох сферах - від стандартів верховенства права до рівня економічного розвитку. І цей процес може тривати багато років, зауважив він.

17 червня очікують на висновок Єврокомісії щодо заявок України, Грузії та Молдови на вступ до ЄС.

Ситуація з невизнаним Придністров'ям не стане на заваді заявці Молдови на вступ до ЄС. Франція домагатиметься консенсусу серед членів ЄС.

Україна й Молдова, імовірно, вже цього місяця набудуть статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

17 червня Єврокомісія може підтримати рекомендацію надати Україні статус кандидата. Брюссель, ймовірно, скаже, що Україна має набути статусу кандидата в члени ЄС за умови, що проведе низку реформ на зміцнення верховенства права й боротьбу з корупцією, вважають експерти.

Зараз ви читаєте новину «У Франції висловилися щодо надання Україні статусу кандидата в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі