понеділок, 11 січня 2021 04:56

У Євросоюзі планують відродити з США вплив демократії

У Євросоюзі планують відродити з США вплив демократії
Жозеп Боррель зазначив, що інцидент в столиці США став кульмінацією дуже тривожних подій, які відбувалися у світі останні кілька років. Фото: flickr.com

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав нещодавній штурм Капітолію у Вашингтоні демонстрацією того, до чого призводять "деградація демократичних цінностей".

В основі відносин ЄС з адміністрацією Байдена буде глобальний проект відродження впливу демократії. Про це верховний представник ЄС з міжнародних справ написав у своєму блозі.

Він зазначив, що інцидент в столиці США став кульмінацією дуже тривожних подій, які відбувалися у світі останні кілька років. На думку Борреля, він має пробудити прихильників демократії, інакше "її цінності та інститути в кінцевому підсумку необоротно загинуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заворушення біля Капітолія: поліція знайшла автомобіль з бомбами

Дипломат підкреслив, що дезінформація є реальною загрозою.

"Якщо люди вважають, що вибори були сфальсифіковані, тому що їхній лідер знову заявляє про це, вони будуть діяти відповідно", - зазначив він.

6 січня Конгрес США мав затвердити результати голосування вибірників, які підтвердили перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Дональда Трампа, які увірвалися до будівлі. У результаті зіткнень загинули п'ятеро людей. Поліція затримала 52 учасників заворушень.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі планують відродити з США вплив демократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі