неділя, 06 грудня 2009 14:22

У ЦВК готові до повторного голосування

У ЦВК готові до повторного голосування

Не зважаючи на відсутність легальної процедури, не можна виключити можливість повторного голосування на майбутніх президентських виборах, заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Навіть якщо закон прямо про це не говорить, прецедент скасування результатів повторного голосування вже є. І якщо ВСУ на основі п"ятої статті Конституції і верховенства права 2004 року зумів визнати результати другого туру недійсними і призначити переголосування, то чому цього не може зробити ВАСУ 2010-го?", - уточнив Андрій Магера.

Він підкреслив, що ЦВК виконає судове рішення як Вищого адмінсуду, так і Верховного суду України.

"Хоч би який із цих судів у результаті прийняв позов до розгляду і ухвалив рішення, ЦВК зобов"язана його виконати. Інших варіантів немає. Як кажуть, обізвався грибом - то лізь у козуб. Назвалися правовою державою, де судові рішення повинні виконуватися, - виконуйте", - заявив заступник голови ЦВК.

Андрій Магера певен, що ймовірність судового оскарження результатів виборів значно зросте в тому випадку, якщо розрив між переможцем другого туру та його суперником буде незначним.

"Вже сьогодні очевидно: чим меншою буде різниця між першим і другим місцем у другому турі президентських виборів, тим більше ризиків повториться. Тим більше буде напруження в країні, в судах, у ЦВК. Ціна одного голосу дорого коштуватиме. І тут усе залежатиме від політиків", - констатував заступник голови ЦВК.

"Дзеркало тижня"

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК готові до повторного голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі