четвер, 25 липня 2024 07:11

У Білому домі відповіли на заклики до Байдена піти у відставку

У Білому домі відповіли на заклики до Байдена піти у відставку
Президент США не планує йти у відставку. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден має міцний намір продовжувати свою роботу та досягати ще більших успіхів для країни до кінця своєї каденції.

На брифінгу у Білому домі прессекретарка Карін Жан-П'єр рішуче відкинула спекуляції щодо можливої відставки президента до завершення його терміну, передає Gazeta.ua.

"Це відповідь на заяви, які я чула про його відставку з посади: ми вважаємо, що будь-які заклики про цю відставку є безглуздими", - сказала вона.

Жан-П'єр наголосила, що президент Байден висловив своє рішуче бажання завершити свій термін та досягти історичних результатів для американського народу. У своєму письмовому зверненні він підтвердив свою віру в здатність керувати країною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден зізнався, чому вийшов з передвиборчої гонки

"Він зміг зробити більше, ніж будь-який президент упродовж двох термінів. І він хоче завершити роботу, яку почав, та досягти ще історичніших результатів для американського народу", - зазначила прессекретарка Білого дому.

У цьому контексті вона процитувала письмове звернення президента, яке той відправив у неділю:

"Вихід із перегонів відповідає найкращим інтересам моєї партії та моєї країни. Щоб я зосередився виключно на виконанні своїх обов'язків президента до кінця терміну".

Білий дім підкреслив, що президент продовжує виконувати свої обов'язки із великим ентузіазмом і рішучістю досягнути важливих цілей до кінця мандату.

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Майк Джонсон закликав президента Джо Байдена негайно піти у відставку. Він також зазначив, що балотування віцепрезидентки Камали Гарріс не покращить перспективи демократів, адже вона "співвласниця катастрофічних політичних провалів адміністрації Байдена".

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі відповіли на заклики до Байдена піти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі