пʼятниця, 22 березня 2024 22:18

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі відповіли, чи закликали Україну припинити удари по російських НПЗ

У Білому домі відповіли, чи закликали Україну припинити удари по російських НПЗ
За даними українських джерел, лише дрони СБУ завдали успішних ударів по вже 12 нафтопереробних заводах у Россії. Фото: скріншот

США ніколи не заохочували нанесення будь-яких ударів по території Росії.

Журналісти вирішили звернутися до представників Білого дому та прокоментувати інформацію, яка раніше була озвучена у статті Financial Times. Про це пише "Голос Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удари по російських НПЗ: аналітики ISW дали оцінку

Офіційний представник Білого дому відповіла, що США завжди заявляли, що не заохочують та не допомагають проведенню нападів на території Росії.

"Ми завжди заявляли, що не заохочуємо та не сприяємо нападам усередині Росії", - коротко відповіла вона.

В Офісі президента України назвали інформацію Financial Times про вимогу США не завдавати ударів по нафтопереробних заводах (НПЗ) Росії фіктивною.

Ніхто після двох років повномасштабної війни не диктуватиме Україні умови ведення війни, заявив радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

За його словами, у рамках міжнародного права Україна, ведучи оборонну війну, знищує інфраструктуру війни, у даному випадку - паливно-енергетичний комплекс Росії, який забезпечує паливом техніку окупаційних військ.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі відповіли, чи закликали Україну припинити удари по російських НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі