неділя, 04 лютого 2024 21:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі прокоментували чутки про звільнення Залужного

У Білому домі прокоментували чутки про звільнення Залужного
Кадрові рішення в українських Збройних силах - це справа українського уряду, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. Фото: Bloomberg

Кадрові рішення в українських Збройних силах - це справа українського уряду.

Уряд США не повинен так чи інакше втручатися в це питання. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, який в інтерв'ю на каналі CBS News відмовився відповідати на запитання, чи був поінформований Білий дім щодо можливого звільнення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bloomberg "пройшовся" по Зеленському за нібито бажання звільнити Залужного

"Тому ми тримаємось осторонь цих кадрових рішень. І, звичайно, це суверенне право України і право президента України приймати свої кадрові рішення. Ми чітко дали зрозуміти, що не збираємося брати участь у цьому конкретному рішенні. Ми вказали на це безпосередньо українцям", - заявив Салліван.

Ввечері 29 січня відразу кілька джерел повідомили про нібито звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. У Міністерстві оборони спростували цю інформацію. Пізніше прессекретар президента Сергій Никифоров повідомив, що Залужного не звільняли.

Водночас у Пентагоні заявили, що зміни у вищому командуванні Збройних сил є внутрішніми справами України.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі прокоментували чутки про звільнення Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі