вівторок, 24 вересня 2013 09:42

У Азарова пропонують сильніше боротися з корупцією

У Азарова пропонують сильніше боротися з корупцією
Фото: www.kremenchug.ua

Кабінет міністрів пропонує посилити відповідальності за вчинення корупційних діянь. У Міністерстві юстиції наполягають, що прийняття відповідного документа необхідно для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Антикорупційний" законопроект 23 вересня був зареєструваний у Верховній Раді, повідомляє "Комерсант-Україна".

Кабмін запропонував внести зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення та ряд інших законодавчих актів. Основна частина документа присвячена посилювання відповідальності фізичних та юридичних осіб за вчинення корупційних діянь, а також деталізації процедури перевірки достовірності інформації, яку чиновники вказують у щорічних податкових деклараціях.

У пояснювальних документах, підготовлених Мін'юстом, зазначається, що внести зміни до законодавства потрібно невідкладно - це "вкрай важливо в рамках роботи з підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом 28-29 листопада цього року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" обурюються, бо за ними з балконів підглядають журналісти

У міністерстві продовжують наполягати на терміновому ухваленні закону. Відповідаючи на запит видання, в Мін'юсті процитували пункт зі "списку Фюле" - непублічного переліку критеріїв, за якими оцінюватиметься готовність України до підписання СА . Документ нібито вимагає від України "поліпшити законодавство у сфері протидії корупції відповідно до рекомендацій ГРЕКО" .

"А враховуючи, що у Вільнюсі можливе не лише підписання СА, а й перехід України до другого етапу ПДВЛ, прийняття цього законопроекту - надзвичайно актуально" , - зазначили у відомстві. Варто нагадати, що раніше посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв визнав, що перехід на другий етап ПДВЛ в ході Вільнюського саміту технічно вже неможливий.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова пропонують сильніше боротися з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі