середа, 25 грудня 2013 17:50

У 2014 році Україну очікують нові загрози з боку Росії — Перепелиця

У 2014 році Україну очікують нові загрози з боку Росії — Перепелиця
Григорій Перепелиця. Фото: glavcom.ua

Директор Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії МЗС Григорій Перепелиця спрогнозував, що Україна в 2014 році зіткнеться з економічними та енергетичними погрозами з боку Росії.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

Зокрема, експерт зазначив, що Україна опинилася в буферній зоні в результаті спроби балансувати між Сходом і Заходом.

"І сьогодні, коли є вже чітко окреслені межі Європейського цивілізаційного простору у вигляді Євросоюзу, НАТО, європейського співтовариства, Росія намагається вибудувати свій цивілізаційний простір — так званий євроазійський — і долучити до нього Україну", - підкреслив Перепелиця.

Саме тому, за його словами, відбувається шалений тиск.

"Ми бачимо навіть, що розгорталися події навколо підписання Угоди про асоціацію, який шалений тиск чинила Росія. І ось це основна загроза", - пояснив експерт.

Він уточнив, що якби цієї загрози не було, то українці могли б нормально продовжувати торгувати, розвивати кооперативні відносини з Росією.

"Але ми бачимо, що Росія просто відрубає ці відносини, переслідуючи свої геополітичні інтереси, створюючи загрозу суверенітету і територіальній цілісності України", - підсумував Перепелиця.

Зараз ви читаєте новину «У 2014 році Україну очікують нові загрози з боку Росії — Перепелиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі