пʼятниця, 21 червня 2013 15:31

Тянибок хоче, щоб лише опозиція ставила запитання міністрам у Раді

Тянибок хоче, щоб лише опозиція ставила запитання міністрам у Раді
Олег Тягнибок Фото: podrobnosti.ua

Треба зробити так, аби задавати питання міністрам під час години запитань до уряду мала право лише опозиція. Про це журналістам у Верховній Раді сказав лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок. Він прокоментував сьогоднішню годину запитань до уряду у парламенті.

Нардеп наголосив, що те, що зараз у парламенті звітують одразу декілька міністрів – не правильно, оскільки їхні звіти є неповними і депутати не встигають поставити всі необхідні запитання.

"На день уряду проводити заслуховування кількох міністрів, то що вони можуть розказати за десять хвилин? Тільки те, що їм написали А потім вони ще й дуже ухиляються від відповідей на запитання", - обурився "свободівець".

На його думку, всі запитання, які міністрам задавали народні депутати від Партії регіонів та КПУ, були заздалегідь узгоджені з урядовцями.

"До того ж, ми отримали підігрівання зі сторони більшості Верховної Ради, коли звучали заготовлені улесливі запитання. Це не правильно. Я взагалі вважаю, що треба зробити так, щоби на дні уряду тільки опозиції давати можливість ставити запитання. Бо влада задає запитання тільки такі, які попередньо з урядом узгоджені. А опозиція задає ті запитання, які від них вимагає громада", - підкреслив він.

Нагадаємо, що сьогодні зранку у парламенті відбулася традиційна година запитань до уряду. Під час неї перед нардепами відзвітували міністр інфраструктури Володимир Козак, міністр культури Леонід Новохатько та голова служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Зараз ви читаєте новину «Тянибок хоче, щоб лише опозиція ставила запитання міністрам у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі