понеділок, 15 липня 2024 09:17

"Тут завжди буде Україна" - Зеленський звернувся до нації у День державності

"Тут завжди буде Україна" - Зеленський звернувся до нації у День державності
Зеленський звернувся до нації у День українського державності. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський 15 липня привітав народ із Днем української державності та по дякував усім, хто з Україною.

Україна не підкориться злу, яке проливає кров заради свого хворого самоствердження, написав він у соцмережах.

"Ми боремося проти страшного ворога, якого не назвеш людиною і який безкінечно далекий від справжнього християнства. Його сутність - це руїни. Смерть, яку він несе і яку ми повинні здолати. Україна не може погодитися на менше, ніж жити. На менше, ніж зберегти себе. На менше, ніж залишитися людьми. Україна не підкориться злу, яке проливає кров заради свого хворого самоствердження. Яке зневажає правду і людську, і Божу та знецінює всіх, окрім себе", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Сумщину, спалахнули пожежі

Росія ж саме на цьому будує свою державність, зазначив Зеленський.

"Але ми з вами інші. Ми з вами вже відмежовані нашим духом від цього ворога. І ми повинні перемогти це зло, і Україна це зробить. Тут завжди буде Україна. Наша історія. Наші люди. Наша держава. Я вітаю вас", - додав президент.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зміну дати святкування Різдва Христового, Дня української державності, а також Дня захисників і захисниць.

Згідно з документом, День української державності перенесено з 28 липня на 15 липня, а День захисників і захисниць України - на 1 жовтня (згідно з чинними нормами законодавства, наразі це 14 жовтня), а щодо Різдва Христового в Україні законодавчо закріплено єдину дату святкування - 25 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Тут завжди буде Україна" - Зеленський звернувся до нації у День державності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі