середа, 21 серпня 2024 21:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Операція ЗСУ на Курщині наблизила США до рішення дозволити Україні бити в глиб території РФ - ЗМІ

Операція ЗСУ на Курщині наблизила США до рішення дозволити Україні бити в глиб території РФ - ЗМІ
Операція ЗСУ в Курській області наблизила США до рішення дозволити Україні на удари в глиб території РФ. Фото: Getty Images

Операція Збройних сил України в Курській області наблизила США до рішення дати дозвіл Україні на удари в глиб території РФ далекобійною зброєю.

Але наразі від цього країну стримуватимуть внутрішні політичні моменти, як от вибори президента США. Про це пише у матеріалі "Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії" оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко.

Автор із посиланням на одне з джерел ZN.UA припускає, що Україна може отримати таке право ще до кінця року. При цьому на рішення Вашингтона все менше впливатиме страх перед ескалацією, а от президентські вибори в США матимуть вирішальне значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція на Курщині: у США уточнили політику щодо ударів по території РФ

Аналітик вказує, що переконати США погодитись на українські прохання можуть кілька ґрунтовних аргументів:

• Якщо Україна не розбомбить прилеглих аеродромів у Росії, то військова та гуманітарна ситуація погіршуватиметься. Відповідно зростатиме необхідність збільшити розмір допомоги Україні;

• Україна може протестувати далекобійні ракети в бойових умовах;

• Погрози Росії - це лише шантаж, що доводить курська операція;

• Київ може підписати угоди, зафіксувавши свої зобов'язання берегти технології й, можливо, організувати виробництво ракет на своїй території.

Кравченко нагадує, що у випадку з танками, літаками, засобами ППО Захід зрештою все-таки давав Україні потрібне, але занадто мало й занадто пізно.

"Натомість курська операція показала, що Україна вміє перемагати, якщо не створювати їй штучних бар'єрів. Вчасно ж передані далекобійні ракети й дозвіл бити по військових цілях углиб російської території збільшують шанси українців здобути перемогу на полі бою й принести мир і стабільність до Європи", - зазначає автор.

Наступ українських військ у Курській області триває майже два тижні.

Зараз там фіксують нові просування ЗСУ територією РФ, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Операція ЗСУ на Курщині наблизила США до рішення дозволити Україні бити в глиб території РФ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі