субота, 13 липня 2024 02:05

Туристам заборонили підйом на деякі популярні гори, під заборону потрапили понад 20 маршрутів

Туристам заборонили підйом на деякі популярні гори, під заборону потрапили понад 20 маршрутів
Українським туристам заборонили підійматися на деякі українські гори. Фото: Відвідай

Держприкордонслужба заборонила підйом на гору Піп Іван, Беребенскул і закрила понад 20 туристичних маршрутів.

Заборонено під'їжджати до кордону ближче ніж на 5 км без дозволу, зупинятися в прикордонній зоні більше ніж на 20 хв без поважних причин і їздити шляхами, відсутніми в реєстрі автомобільних доріг, йдеться в додатку до наказу ДПСУ від 23 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Тиси витягли тіло чергового потопельника

Заборонено відвідування таких туристичних маршрутів у межах Івано-Франківської області: урочища Погорілець, Гаджина, Подороватий, Угорські Скелі, полонини Кринта, Луковиця, Широка та Веснерка, гори Чавчин, Смотрин, Вухатий камінь, Піп Іван, Беребенскул, Пожижевська Мергул, Туркул, Мала Говерла, Берскул, Кострич, Явірник, Попадя, Масний Присліп, Гоїчна, Дуконя, Пніє'в, озеро Марічайка та Кривопільський перевал.

Дія обмежень не поширюється на посадових або службових осіб державних органів, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, органів цивільного захисту, військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів, працівників комунальних служб, екстреної (швидкої) медичної допомоги, суб'єктів державної та комунальної власності з метою виконання покладених на них повноважень, необхідних для відвернення загрози і забезпечення безпеки і здоров'я громадян.

Спроби незаконного перетину кордону фіксуються щодня, найбільше - на кордоні з Молдовою і Румунією, розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Переправники почали формувати великі групи - від 20 до 40 осіб, які намагаються довести максимально близько до кордону, розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Туристам заборонили підйом на деякі популярні гори, під заборону потрапили понад 20 маршрутів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі