середа, 08 листопада 2023 10:03

Турецькі ЗМІ перекрутили слова Зеленського

Турецькі ЗМІ перекрутили слова Зеленського
Президент вказав на важливість захисту усіх мирних жителів і надання гуманітарної допомоги для цивільних осіб. Фото: president.gov.ua

Турецькі медіа перекрутили слова президента України Володимира Зеленського про війну на Близькому Сході.

Посольство України у Туреччині заявило про спроби Російської Федерації посварити Україну і Туреччину. Про це повідомили у середу.

За словами дипломатів, турецькі медіа невірно трактували висловлювання Зеленського, який говорив в інтерв'ю про тих, хто розпалює ворожнечу та конфлікт на Близькому Сході, маючи на увазі РФ та Іран.

"Саме Росію та Іран президент України відзначив як спонсорів тероризму, і вони, як відомо для багатьох країн світу, не дотримуються жодних правил і законів", - сказали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль сказав, що буде після наземної операції

Президент вказав на важливість захисту усіх мирних жителів та надання гуманітарної допомоги для цивільних осіб під час загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту, повідомило посольство.

"Чіткі та однозначні слова президента України, які автори фейку про нього намагаються сховати від турецького суспільства", - сказали.

"Проти України триває несправедлива війна, яка торкнулася мільйонів українців. Ми однозначно не можемо підтримувати такі жахи і закликаємо світ зробити все можливе, щоб припинити страждання цивільних. Україна послідовно виступає за захист людського життя. Росія, яка розпочала війну проти України, зацікавлена відвернути увагу світу від неї і посварити Україну з партнерами", - заявило посольство.

Українські дипломати написали, що вдячні Туреччині та її президенту Реджепу Тайїпу Ердогану за підтримку України.

Раніше турецькі ЗМІ написали новини з фрагментами інтерв'ю Зеленського каналу NBC News, де він сказав, що "є пожежа, що горить між Ізраїлем та Палестиною, і деякі люди досі продовжують кидати у цей вогонь сірники". Це викликало гнівні коментарі з боку турецьких користувачів, які, ймовірно, сприйняли це як звинувачення Туреччини в розпалюванні конфлікту на Близькому Сході. Подібну тезу активно підхопили російські пропагандисти, які почали писати, що "Зеленський розлютив турків", пише Liga.net.

Раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що президент РФ Володимир Путін радіє ситуації на Близькому Сході. Тому Європейський Союз ще уважніше відстежує ситуацію в Україні, сказала.

Минулого тижня Армія оборони Ізраїлю розпочала наземну операцію у Секторі Гази. Ізраїльські війська повністю оточили місто Газа.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі ЗМІ перекрутили слова Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі