субота, 28 жовтня 2023 21:51

Ізраїль офіційно розпочав наземну операцію в Секторі Гази

Ізраїль офіційно розпочав наземну операцію в Секторі Гази
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала наземну операцію в Секторі Гази, повідомив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу. Фото: timesofisrael

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала наземну операцію в Секторі Гази проти терористів ХАМАС.

Новий етап операції розпочався минулої ночі, коли сухопутні сили ЦАХАЛу переступили кордон Гази. Це офіційно підтвердив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у своєму зверненні.

"Наші командири та солдати, які воюють на ворожій території, знають, що за ними стоїть вся нація та політичне керівництво Ізраїлю", - сказав він.

Армія оборони Ізраїлю увійшла до Сектору Гази, щоб знищити ХАМАС та звільнити всіх заручників. За його словами, рішення про наземне вторгнення військовий кабінет ухвалив одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган назвав Ізраїль окупантом: у відповідь на це країна відкликала дипломатів з Туреччини

"Мета війни - перемогти смертоносного ворога, забезпечити наше існування на нашій землі", - додав Нетаньягу.

Прем'єр Ізраїлю додав, що військовослужбовці, з якими він зустрічався в польових умовах, сповнені рішучості змусити ХАМАС заплатити за свої дії 7 жовтня.

"Вони сповнені рішучості викорінити це зло у світі, заради нашого існування і, я додам, заради всього людства", - сказав він.

Водночас начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Галеві заявив, що для перемоги над ХАМАСом і повернення заручників, яких утримує терористичне угруповання, Ізраїль має провести велику наземну операцію в Секторі Газа.

Він додав, що цілі війни вимагають наземного введення військ.

"Не буває досягнень без ризику, і не буває перемоги без ціни. Для того щоб викрити і знищити ворога, немає іншого шляху, окрім як увійти на його територію великими силами", - заявив він, додавши, що наземні операції "служать усім цілям війни".

Ізраїльські військові в п'ятницю ввечері увійшли в Сектор Гази.

Перед цим ЦАХАЛ обстріляв Газу артилерією і ракетами, випущеними з військових літаків. Про це пише New York Times із посиланням на джерела в ізраїльській армії.

Ізраїльський генерал-майор Нір Дінар заявив, що ізраїльські війська перетнули кордон і ведуть бойові дії в Секторі Гази. Однак він відмовився сказати, чи є це початком повномасштабного наземного вторгнення, про яке Ізраїль заявляв протягом декількох тижнів.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф.

Цього не відбувалося із 1973 року, повідомляє державна радіостанція Ізраїлю Kan. Пункт 40 Алеф надає повну свободу дій військовим. Армія має доповідати політичному керівництву країни.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль офіційно розпочав наземну операцію в Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі