вівторок, 26 листопада 2019 15:46

Труба пояснив, чому зупинили розслідування справ Майдану

Труба пояснив, чому зупинили розслідування справ Майдану
Труба заявив, що розслідування справ Майдану зупинено не через відсутність норми в законодавстві. Фото: РБК-Україна

Розслідування справ Майдану зупинено не через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до Держбюро.

Про це написав директор Державного бюро розслідувань Роман Труба у своєму Telegram-каналі.

За його словами, ДБР поки нема що розслідувати - Генеральна прокуратура України фізично ще не передала матеріали проваджень.

Наразі вони проводять інвентаризацію - там тисячі томів. По законодавству вони мають передати матеріали протягом трьох місяців - цей процес не залежить від ДБР", - зазначив він.

Труба повідомив, що сьогодні призначив в.о. керівника підрозділу з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Також директор ДБР зазначив, що співбесіда з прокурорами, які раніше розслідували цю справу, має відбутися.

"І на кінець: я би хотів, щоб після шести років розслідування матеріали проваджень були скеровані до суду, а не передані до інших правоохоронних органів. Але за цього не відбулося. Тому не потрібно звинувачувати ДБР в тому, що матеріали доведеться переглядати наново", - додав він.

Справи Майдану розділять між Державним бюро розслідувань, Національним антикорупційним бюро, Нацполіцією та Службою безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Труба пояснив, чому зупинили розслідування справ Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі