середа, 06 березня 2024 05:56

Трамп перемагає в декількох штатах на праймеріз

Трамп перемагає в декількох штатах на праймеріз
В Америці "супервівторок" в голосуванні на виборах. Фото: Укрінформ

У "супервівторок" 45-й президент Сполучених Штатів Дональд Трамп здобув перемогу в конкурсі висунення кандидатів у президенти від Республіканської партії у Вірджинії та Північній Кароліні.

Результати сьогоднішньої ночі можуть подарувати йому номінацію на пост президента від Республіканської партії на виборах в Білий дім в листопаді цього року, пише The Financial Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд США дозволив Трампу висуватися на президентські вибори

Переконливі перемоги Трампа в кількох з 15 штатів будуть чинити тиск на його головну суперницю Ніккі Гейлі, змушуючи її відмовитися від балотування.

"Супервівторок" - зазвичай назва вівторка на початку лютого або березня року президентських виборів в США, коли найбільша кількість штатів проводить праймеріз задля обрання делегатів на національні конвенції Демократичної і Республіканської партій котрі, своєю чергою, обирають кандидатів на посаду президента США.

Досі Гейлі виграла лише одні праймеріз у цьогорічному республіканському конкурсі з висунення кандидатів у президенти - в окрузі Колумбія, де знаходиться столиця США.

Зараз ви читаєте новину «Трамп перемагає в декількох штатах на праймеріз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі