субота, 12 жовтня 2024 15:18

Трамп має більшу підтримку в питанні війни РФ проти України порівняно з Гарріс - опитування WSJ

Трамп має більшу підтримку в питанні війни РФ проти України порівняно з  Гарріс - опитування WSJ
Дональд Трамп має більшу підтримку в питанні війни РФ проти України порівняно з Камалою Гарріс - опитування WSJ. Фото: izmailvechernii.com.ua

Кандидат у президенти США Дональд Трамп випереджає віцепрезидентку Камалу Гарріс у питанні завершення війни в Україні, згідно з даними опитування.

"Трамп випереджає Гарріс серед виборців, які вагаються, 50% проти 39% у питанні про те, хто краще впорається з російською війною в Україні, і має більшу перевагу, 48% проти 33%, у питанні про те, хто краще підходить для управління війною між Ізраїлем і ХАМАСом", - пише WSJ.

Видання підкреслює, що опитування демонструють, що зовнішня політика, включаючи питання війни в Україні, наразі не є головним пріоритетом для виборців США. Однак наступний президент зіткнеться з двома конфліктами, які не мають чіткої перспективи завершення і участь в яких США поляризувало електорат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США оприлюднять таємниці Трампа. Уже стало відомо про його таємні зв'язки із Путіним

Опитування WSJ вказує, що економіка залишається ключовим фактором для виборців, випереджаючи теми імміграції та безпеки кордонів.

Опитування, проведене з 28 вересня по 8 жовтня серед 2100 виборців, які відповіли на кожне з питань про Ізраїль та Україну, показало похибку +/- 2,1%.

Трамп та його команда планують активні агітаційні заходи в ключових штатах напередодні виборів, зокрема в регіонах, традиційно підтримуючих демократів - Колорадо, Південна Каліфорнія, Чикаго та Нью-Йорк.

Опитування, проведене Американським університетом (AU) та Benenson Strategy Group, показало, що 51% жінок довіряють Гарріс у боротьбі з інфляцією, а також високими цінами на газ та продукти харчування. При цьому близько 37% сказали те ж саме про Трампа.

Для перемоги на виборах і Трамп, і Гарріс потребують підтримки американських робітників загалом і профспілок зокрема. Та якщо раніше "сині комірці" здебільшого голосували за демократів, то на нинішніх виборах президента США багато хто з них збирається віддати свій голос кандидату від Республіканської партії.

Кандидатка на посаду президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Камала Гарріс випереджає свого опонента, кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на 4%.

За Гарріс готові голосувати 49%, тоді як за Трампа - 45% опитаних. Такі результати загальнонаціонального опитування Economist YouGov.

Зараз ви читаєте новину «Трамп має більшу підтримку в питанні війни РФ проти України порівняно з Гарріс - опитування WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі