пʼятниця, 15 червня 2012 13:26

Томенко просить оштрафувати Азарова за розпивання пива на роботі

Томенко просить оштрафувати Азарова за розпивання пива на роботі
Микола Томенко обурений "пивною" поведінкою Азарова. Фото: press.org.ua

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає ганебним, що прем'єр-міністр Микола Азаров порушує закон, пропагуючи пиво.

Як повідомила прес-служба Томенка, про це політик сказав, коментуючи нещодавню зустріч в будинку Кабінету міністрів Азарова зі шведським вболівальником, під час якої вони пили пиво.

Томенко нагадав, що вже кілька років він намагається переконати відомих людей рекламувати активний і здоровий спосіб життя і не пропагувати вживання алкогольних напоїв, в тому числі і пива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пив пиво зі шведським уболівальником

"Ганебно і неприпустимо, коли всупереч закону та принципам захисту моральності керівники країни починають пропагувати вживання алкогольних напоїв, тим більше в робочий час і тим більше в приміщені органу державної влади", - наголосив нардеп.

Віце-спікер підкреслив, що історія з розпиванням пива в будинку уряду прем'єр-міністром чітко підпадає під дію закону України №1824-VI, яким обмежується споживання і продаж пива та слабоалкогольних напоїв.

Віце-спікер нагадав, що згідно закону "забороняється споживання  пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв: у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ".

За його словами, Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає попередження або накладання штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за розпивання пива у заборонених законом місцях, а також накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за розпивання пива на виробництві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров в рамках Євро-2012 має намір виграти у французів пляшку коньяку

Зважаючи на це, Томенко направив звернення начальнику Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у м.Києві з проханням вжити заходів для накладання адміністративного стягнення на прем'єр-міністра Азарова у зв'язку з публічним порушенням ним вимог Закону про заборону споживання пива у приміщеннях органів державної влади.

Зараз ви читаєте новину «Томенко просить оштрафувати Азарова за розпивання пива на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі