пʼятниця, 22 березня 2013 10:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко знову відмовилася їхати на суд по ЄЕСУ - тюремники

Тимошенко знову відмовилася їхати на суд по ЄЕСУ - тюремники
Тимошенко, проігнорувавши всі зауваження та запитання керівника колонії, не надала згоду на етапування до суду. Фото: argumentua.com

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася від участі у судовому засіданні по "справі ЄЕСУ" у п'ятницю, повідомляє прес-служба Держпенітенціарної служби України.

"Начальник Качанівської виправної колонії (№54) Ігор Колпащіков ознайомив засуджену Тимошенко з викликом її у Київський райсуд Харкова для участі в судовому засіданні 22 березня. Засуджена відмовилася спілкуватися на тему свого етапування до суду для участі у засіданні: відвернулася від керівника установи, і на питання, чи готова вона їхати до суду, Тимошенко взагалі не відповіла", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба також зазначає, що екс-прем'єр передала Колпащікову заяву, в якій вказала, що не бачить підстав для участі в судовому засіданні, а також вимагає від суду розглянути її клопотання по суті справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яценюку треба, щоб про Тимошенко забули"

"Засуджена не рахувалася з роз'ясненням Колпащікова про те, що слухання кримінальної справи, а також розгляд будь-яких клопотань судом по суті справи за відсутності підозрюваної особи - не передбачено чинним законодавством. Тимошенко, проігнорувавши всі зауваження та запитання керівника колонії, не надала згоду на етапування до суду", - підкреслюється у повідомленні.

Чергове засідання Київського районного суду Харкова у справі про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яку в 1995-1996 рр. очолювала Тимошенко, мало би розпочатися у п'ятницю, 22 березня, о 10.00.

Попереднє засідання по справі відбулося 19 квітня цього року без Тимошенко. Із тих пір суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з тим, що Тимошенко відмовлялася брати участь у засіданні через стан здоров'я, навіть у режимі відеоконференції.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко знову відмовилася їхати на суд по ЄЕСУ - тюремники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі