пʼятниця, 12 серпня 2011 21:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Тимошенко засудять до умовного позбавлення волі" - комуністи

"Тимошенко засудять до умовного позбавлення волі" - комуністи

Депутат Верховної Ради, член фракції Комуністичної партії Євген Царьков вважає, що Печерський суд Києва засудить колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко до умовного позбавлення волі у справі про "газові угоди".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "2000".

"Не можна виключати, що Тимошенко повозить в автозаку, а потім вона отримає умовний термін. Тому що робити з неї героїню - небезпечно", - міркує Царьков.

Він нагадує, що в 2001 році Тимошенко більше місяця провела в СІЗО, а потім вийшла з ув'язнення з ореолом "революціонерки".

"Тому останні події їй можуть бути тільки на руку і посприяють зміцненню "героїчного" іміджу Юлії Володимирівни. Вона може стати такою собі Жанною д'Арк. До того ж у нас в країні скривджених люблять, і співчуття буде на боці Тимошенко", - вважає комуніст.

Нардеп пов'язує стурбованість низки країн арештом Тимошенко з тим, що для них вигідна значна підтримка екс-прем'єра українцями.

"Для Заходу, як і для Росії, Тимошенко вигідна фігура - на неї багато компромату, і вона більш керована, ніж будь-хто інший. Тому Заходу вигідно мати настільки уразливого політика. Не можна виключати, що напередодні виборів 2012 року або трохи пізніше вона отримає потужнішу підтримку і, маючи ореол "політв'язня", очолить "революцію" за єгипетським зразком ", - припустив депутат.

У той же час він вважає, що Тимошенко повинна понести максимальне покарання у зв'язку з укладенними нею "газових угод" у 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко засудять до умовного позбавлення волі" - комуністи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі