понеділок, 20 жовтня 2008 11:36

Тимошенко розраховує на гроші від МВФ. В США висувають умову

Тимошенко розраховує на гроші від МВФ. В США висувають умову
Є велика вірогідність, що Україна отримає масштабну фінансову допомогу від Міжнародного валютного фонду.

Про це заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, яка у понеділок вранці провела зустріч із представниками місії МВФ, що проводять оцінку фінансово-економічної ситуації в країні з метою надання фінансової підтримки у зв"язку зі світовою фінансовою кризою.

Як повідомляє прес-служба уряду, на зустрічі обговорювався пакет заходів, виконання яких дозволить Україні отримати фінансову стабілізаційну підтримку.

Тимошенко наголосила, що успішно завершить переговори, і є велика вірогідність, що ця масштабна фінансова допомога буде Україною отримана.

Водночас, як передає Радіо "Свобода" з посиланням на повідомлення американської преси, тривала політична боротьба в Україні між президентом і прем"єр-міністром ставить під серйозний сумнів термінову позику від Міжнародного валютного фонду.

В очах МВФ, мовиться в повідомленні, чвари у вищих ешелонах влади означають, по суті справи, боротьбу за владу, а це – "рівнозначно нестабільності" у Києві.

До прохання України до МВФ про допомогу з огляду на глобальну фінансову кризу у Вашингтоні, де розташована штаб-квартира МВФ, у принципі ставляться позитивно.

Однак, зазначає радіо, висувають передумову: Кабінет міністрів України мусить дати запевнення, що державний бюджет на наступний рік буде збалансованим, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розраховує на гроші від МВФ. В США висувають умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі