середа, 25 березня 2009 08:36

Тимошенко поїде до Москви, коли Путін заспокоїться?

Тимошенко поїде до Москви, коли Путін заспокоїться?
Депутат від БЮТ Олександр Гудима заявив, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко може здійснити візит до Москви для переговорів, щодо модернізації ГТС України.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я думаю, що через деякий час буде візит Юлії Володимирівни до Москви, і Росія перехопить ініціативу в Євросоюзу, щодо ГТС. Але не щодо її відчуження, а щодо модернізації", - заявив депутат.

Росія перехопить ініціативу в Євросоюзу, щодо ГТС

Відповідаючи на питання, чи може бути переглянута газова угода з Росією після міжнародної конференції в Брюсселі, Гудима зазначив: "Коли Росія відпустила Україну у вільне ринкове плавання, і підписала контракти з Україною на 10 років, в тих контрактах немає жодного слова, що об"єми і ціни на газ залежать від настроїв чи від заяв політиків".

Також, коментуючи можливість зміни форми власності на ГТС України, депутат сказав: "Перед президентськими виборами і влада, і опозиція не будуть говорити жодного слова про можливість зміни форми власності української ГТС".

Оренда, про яку говорив пан Путін, неможлива

"І оренда, про яку говорив пан Путін, також неможлива. В найближчі роки...ніхто не буде ставити питання про зміну форми власності ГТС", - впевнений Гудима.

Крім того, на питання, чи може вважатися реорганізацією, яка заборонена законом, оформлення ГТС в окрему господарюючу одиницю, він відповів: "Треба вносити зміни в законодавство".

Нагадаємо, що МЗС РФ розкритикував ряд положень декларації, прийнятої в понеділок у Брюсселі за підсумками Міжнародної конференції ЄС - Україна по інвестиціях для модернізації української ГТС.

Росія також відклала міжурядові консультації з Україною. Про це у вівторок заявив президент Росії Дмитро Медведєв.

"Такі консультації відбудуться після прояснення відповідних питань, що виникли в російської сторони (щодо газової декларації Україна-ЄС)", - сказав він на засіданні Ради безпеки РФ.

Зустріч прем"єрів України і Росії Юлії Тимошенко і Володимира Путіна планувалася на початок квітня.

За матеріалом: Українська правда, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поїде до Москви, коли Путін заспокоїться?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі