вівторок, 03 березня 2009 17:04

Тимошенко розуміє бютівців, які голосували за відставку Огризка

Тимошенко розуміє бютівців, які голосували за відставку Огризка
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко висловила розчарування тим, що частина фракції БЮТ у Верховній Раді проголосувала за відставку Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ.

"Я розумію мотивацію і обурення деяких наших депутатів, - сказала Тимошенко, коментуючи рішення Верховної Ради про відставку глави МЗС.

"У такий спосіб вони (депутати) привселюдно висловили незгоду з непрофесійною діяльністю міністра, з тим, що міністр закордонних справ України дозволяє собі розсилати за кордон циркуляри, що ганьблять прем"єр-міністра, український уряд і саму державу. У цьому я не тільки розумію, але і десь розділяю їх обурення", - сказала Тимошенко.

"Однак сьогодні, коли політична ситуація в країні невизначена, а економічна - важка, я б радила депутатам знаходити в собі сили для приборкування образ і гніву і не давати волю емоціям. Є фракційна дисципліна й офіційна позиція політичної сили, порушувати яку нікому не дозволено з будь-яких мотивів. Потрібно дуже виважено підходити до будь-якого рішення і до будь-якого голосування, щоб забезпечити стабільність роботи коаліції і парламенту", - підкреслила вона.

Крім того, Тимошенко повідомила, що уже у вівторок проведе бесіду з кожним членом фракції БЮТ, що підтримали постанову про відставку глави МЗС. Як відомо, за проголосували 49 бютівців.

Сьогодні Верховна Рада 250-ма голосами народних депутатів прийняла постанову про звільнення Огризко з посади міністра закордонних справ України. Зокрема, "за" проголосували 174 народні депутати від фракції Партії регіонів, 49 – від БЮТ, 27 – від КПУ, від фракцій "Наша Україна – Народна самооборона" та Блоку Литвина не проголосував жоден депутат.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розуміє бютівців, які голосували за відставку Огризка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі