середа, 14 жовтня 2009 10:09

Тимошенко підкине грошей заводу Порошенка

Тимошенко підкине грошей заводу Порошенка

Під час вчорашнього візиту на Луцкий автомобільний завод (ЛуАЗ) прем"єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Мінпромполітики та іншим відомствам розглянути можливість виділення заводу кредитної лінії, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Сума позики, параметри і терміни його видачі не розголошуються, але кредит буде забезпечений держгарантіями, пообіцяла прем"єр.

Кошти необхідні ЛуАЗу для завершення будівництва другої черги автобусного виробництва, пояснив прес-секретар корпорації "Богдан" (керує ЛуАЗом) Сергій Красуля.

"Будівництво профінансоване на 90%. Інвестиції склали близько $100 млн власних коштів. Але через кризу ми були вимушені зупинити фінансування і надалі не можемо обійтися без урядової підтримки", - сказав Красуля.

За його словами, необхідна сума незначна: "Вона набагато менше вже інвестованих коштів".

Проте на цьому співпраця ЛуАЗа і уряду не обмежиться. ЛуАЗ може одержати крупне держзамовлення на виробництво 750 шкільних автобусів вартістю 150 млн грн.

Як відзначила Юлія Тимошенко, тендер повинен бути завершений до кінця року. Але вже зараз, за словами прем"єра, зрозуміло, що шкільний автобус корпорації "Богдан" єдиний має необхідний сертифікат якості і безпеки.

"Корпорація готова узяти на себе виконання держзамовлення в повному об"ємі", - запевнили в "Богдані".

На думку аналітика "Альфа-Капітала" Дениса Шаврука, кредит уряду ЛуАЗу може бути прихованою допомогою заводу, що накопичив достатнє боргове навантаження. На першу половину 2009 року заборгованість ЛуАЗа складала близько 1,8 млрд грн, нагадує аналітик Gainsfort Research Олексій Некраса.

З них 600 млн - короткострокові кредити.

Луцкий автомобільний завод входить до складу корпорації "Богдан", контроль над якою має Петро Порошенко.

"КоммерсантЪ-Украина"
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко підкине грошей заводу Порошенка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі