вівторок, 10 листопада 2009 14:49

Тимошенко хоче заборонити рекламу лікарських препаратів

Тимошенко хоче заборонити рекламу лікарських препаратів

Уряд України 11 листопада розгляне законопроект, що передбачає заборону на рекламу лікарських препаратів. Про це повідомила сьогодні прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко, виступаючи на нараді у Вінницькій ОДА.

"Я думаю, що в світі знайдеться небагато країн, де дозволена така пряма реклама лікарських препаратів. І люди дивляться і купують самі не знаючи що, від чого вони лікуються", - сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що 11 листопада уряд також розгляне законопроект, що передбачає введення заборони на продаж лікарських препаратів без рецепту лікаря. Тимошенко зазначила, що на сьогодні, сильні ліки, антибіотики, відпускаються в аптеках без рецепту, що є неприпустимим.

Крім того, за словами прем"єр-міністра України, 11 листопада на засіданні уряду буде схвалене рішення про створення мережі державних інтервенційних аптек, які створюватимуться при державних лікарнях. "У них буде мінімальний необхідний перелік ліків за мінімальними цінами", - сказала Тимошенко.

Тимошенко також повідомила, що 11 листопада на засіданні уряду буде ухвалено рішення про закупівлю медобладнання для санепідемстанцій. Крім того, за її словами, за раніше укладеними контрактами, за 7-10 днів (17-20 листопада) до України має надійти 1 тис. апаратів штучної вентиляції легенів, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче заборонити рекламу лікарських препаратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі