вівторок, 10 листопада 2009 14:25

Ющенко просить Тимошенко потурбуватись про вагітних жінок

Ющенко просить Тимошенко потурбуватись про вагітних жінок
Президент Віктор Ющенко просить прем"єра Юлію Тимошенко вирішити проблеми, пов"язані з епідемією грипу й карантином.

Про це йдеться в його листі до прем"єра, повідомляє у вівторок прес-служба президента.

Ющенко зазначив, що через оголошення канікул у навчальних закладах і закриття дитячих дошкільних закладів на три тижні у зв"язку з епідемією, виникла проблема з доглядом за малолітніми дітьми у сім"ях, де працюють обидва батьки.

Президент нагадав, що законодавство не передбачає надання відпусток одному з батьків у таких випадках, а листок непрацездатності не видається для догляду за здоровою дитиною на час обмежень в роботі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів.

"Доцільно також захистити вагітних жінок від можливого зараження грипом або гострими респіраторними вірусними інфекціями, рекомендувавши їм залишатися вдома та визначивши для цього відповідні правові можливості", - зазначив Ющенко.

Він просить Тимошенко вжити невідкладних заходів щодо вирішення порушених ним проблемних питань.

"Про результати проведеної роботи особисто поінформувати мене", - просить Ющенко у листі до прем"єра.

Як відомо, постановою від 2 листопада Кабінет міністрів оголосив карантин і розпустив навчальні заклади усіх форм власності й дошкільні заклади на канікули щонайменше на три тижні. Про епідемію було заявлено 30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко просить Тимошенко потурбуватись про вагітних жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі