четвер, 06 травня 2010 08:49

Тігіпко очолить комісію із співпраці з Туреччиною

Тігіпко очолить комісію із співпраці з Туреччиною

Змішану міжурядову комісію з економічного співробітництва України і Туреччини з української сторони очолить віце-прем`єр-міністр Сергій Тігіпко.

Як повідомили у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів, про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі у Києві з міністром закордонних справ Туреччини Ахметом Давутоглу.

Азаров зазначив, що обидві країни мають великі перспективи співробітництва в інвестиційній діяльності, транзитній сфері, космічній, енергетичній галузях, в атомній енергетиці, будівництві тощо. "У наших країн, які є близькими сусідами, багато спільних інтересів", - підкреслив він.

"Україна і Туреччина – перспективні партнери в енергетичній сфері. Ми готові активізувати наш діалог у цьому напрямі", - заявив Азаров.

Прем`єр-міністр зазначив, що Українська держава готова поділитися своїм досвідом у будівництві та експлуатації атомних електростанцій: "Наше атомне машинобудування досить потужне. Україна експлуатує 15 реакторів, а у 2004 році самостійно побудувала і запустила два атомних енергоблоки".

При цьому Азаров повідомив, що Україна з метою розвитку своїх потужностей веде переговори з Російською Федерацією про створення спільного підприємства в галузі атомного машинобудування.

За словами Азарова, Україна і Туреччина можуть ефективно співпрацювати і в аерокосмічній галузі. "Україна володіє солідною авіабудівною базою і космічним виробництвом", - зазначив він.

Прем`єр-міністр підкреслив, що Змішану міжурядову комісію з економічного співробітництва України і Туреччини з української сторони очолить Тігіпко. За його словами, призначення співголови на такому рівні надасть нового імпульсу роботі комісії, наступне засідання якої заплановане на 25 травня у Стамбулі.

Сторони домовилися максимально ефективно підготуватися до засідання комісії, щоб результатом її роботи стало підписання ряду угод щодо розвитку співробітництва в різних галузях.

У свою чергу, Давутоглу заявив, що Турецька Республіка розглядає співпрацю з Україною комплексно: "Ми готові до будь-якого співробітництва з Україною – тут немає ніяких лімітів. Ми хочемо розвивати відносини в економіці, політиці і культурі, бо неможливо мати прекрасні політичні відносини, не маючи достойних економічних і культурних".

За його словами, співробітництво між Україною і Туреччиною базується на дуже міцній основі: "Ми не бачимо ніяких перешкод на шляху розвитку співпраці між нашими країнами. Ми докладемо всіх зусиль, щоб наші відносини вибудовувались на довгостроковий період".

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Тігіпко очолить комісію із співпраці з Туреччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі