пʼятниця, 28 січня 2011 14:41

Тігіпко каже, що не вистачає грошей на соціальні виплати

Тігіпко каже, що не вистачає грошей на соціальні виплати

У 2010 році дефіцит Пенсійного фонду України склав 34,4 мільярди гривень. Про це під час відеомосту Київ-Донецьк -Полтава-Харків-Львів сказав віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Останнє уточнені дані у нас були, що видаткова частина пенсійного фонду становила 191,5 мільярди гривень і за остаточними підрахунками, ми отримали 34,4 мільярди гривень дефіциту", - зауважив він.

За словами Тігіпка, якби пенсійна реформа була впроваджена з початку поточного року, то дефіцит би склав 17,8 мільярдів гривень.

Віце-прем'єр розказав, що у цьому році на виплату соціальної допомоги українцям не вистачає 160 мільярдів гривень. "Сьогодні в країні працює 156 різних пільг, виплат, доплат, соціальної допомоги. У бюджеті грошей немає. Люди йдуть до суду", - зазначив урядовець.

Він пояснив це тим, що раніше були ухвалені рішення, не обґрунтовані на реальних доходах бюджетів. "Ми дуже предметно займаємося цим питанням. Я не упевнений, що ми зможемо все це виплатити. Але ми повинні чітко подивитися і сказати людям: Якщо ми маємо можливість, ми, умовно, платитимемо не 30%, а 20%", - підкреслив Тігіпко.

Трохи раніше, Тігіпко заявив, що буде жорстко наполягати на запровадженні до кінця березня першого етапу пенсійної реформи.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко каже, що не вистачає грошей на соціальні виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі